Honing

Bijen op je dak

Bijen op stadsdaken

De Honing

 

De lekkerste natuurlijke zoetstof. Honing is een natuurlijke vloeibare zoete substantie die ontstaat als honingbijen nectar uit bloemen verzamelen en deze vervolgens omzetten. De nectar wordt zowel door toevoegen van enzymen als door indikking door verdamping omgezet naar honing. Honing wordt door mensen als voedingsmiddel gebruikt. De kleur en de smaak van honing wordt grotendeels bepaald door de oorsprong van de nectar (honing van de paardenbloem smaakt anders dan die van bijvoorbeeld de linde), maar ook de mate van kristallisatie is van invloed op de smaaksensatie.

Nectar bevat diverse suikers, mineralen en sporenelementen. De honingbijen zuigen tijdens hun foerageervluchten de vloeibare nectar op van de nectariën van bloemen en andere plantendelen. De nectar komt in de in het achterlijf gelegen honingmaag. (Het ventiel tussen honingmaag en middendarm verhindert daarbij de vermenging met de producten van de spijsvertering van de bij.) De honingbijen voegen er daar direct al (vanuit verschillende speekselklieren in de kop en het borststuk van de bij) de eerste enzymen en goede bacteriën aan de nectar toe. Door de werking van deze enzymen en enzymen afkomstig van de planten breken de meervoudige suikers af tot beter verteerbare enkelvoudige suikers. Zo ontstaat honing!

 

bron: wikipedia

Verkoop

 

De honing moet natuurlijk zijn weg vinden naar de mensen in de buurt. Wat is er nou mooier dan dan honing uit je eigen achtertuin.

 

We zijn daarom ook opzoek naar winkeliers die de honing willen verkopen.

Copyright © All Rights Reserved