Over

Bijen op je dak

Bijen op stadsdaken

Wie is Bijen op je Dak..?

 

Ik ben Edwin Florès en ik ben gefascineerd door bijen en houd sinds 3 jaar bijen op mijn eigen stuk land.

 

Edwin is al jaren professioneel bezig met de eetbare natuur. Hij is Wildplukker voor sterrenchefs als Ron Blaauw, Bobby Rust, Joris Bijdendijk en vele anderen. Daarnaast is Edwin eigenaar van www.casaforesta.nl en geeft bijna wekelijks workshops over de eetbare natuur. Daarnaast werkt hij samen in

wwww.casaforesta-trainngen.nl

 

Ik ben geinspireerd door twee imkers in Londen die al enkele jaren bijen in de stad houden. Zij doen dit met veel passie en bezieling.

 

Ik ben ook bezield m.b.t. het houden van bijen en doen dit graag in de stad.

 

Edwin Flores 06-17179217

 

Imkeren

 

Al duizenden jaren houdt de mens bijen. De wilde zwermen werden in holle boomstammen, rieten korven en aardewerken potten gestopt. Aan het einde van zomer werd een deel van de volken opgeofferd voor de honing. Heden ten dagen is deze manier van bijenhouden niet meer van toepassing. Imkers doen nu hun best om de bijen zo goed mogelijk in leven te houden. Met de komst van de varoa mijt en de blootstelling aan allerlei agrarische gifstoffen heeft de honingbij het op dit moment zwaar. Het immuunsysteem van de honingbij is vaak door het toedoen van deze factoren verzwakt. En wanneer een verzwakte bij de winterrust ingaat is het maar de vraag of deze bij het voorjaar wel haalt. Imkeren is een vak, een vak die nu vooral gericht is op de instandhouding van de honingbijen in ons land. Natuurlijk is honingwinning nog steeds de drijfveer om te imkeren maar daarnaast is het ook van belang om de Nederlandse bijen een toekomst te geven.

Doelstelling

 

Doelstelling van www.bijenopjedak.nl is om een bijdrage te leveren aan de bijenstand. Wij willen de achteruitgang van de Nederlandse honingbij een halt toe roepen. Daarnaast willen wij honing in de stad produceren. Stads imkeren met daarbij de doelstelling om de producten lokaal te verkopen. Dus de honing die in een wijk wordt geproduceerd is ook beschikbaar voor de buurtbewoners. Via de plaatselijke deliciatessenwinkels willen wij de buurthoning te koop aanbieden.

 

Wij willen in Amsterdam, Rottterdam en Utrecht bijen gaan houden op stadsdaken. Daarvoor zijn we op zoek naar locaties en hobby imkers die ons hierbij willen helpen. In elke grote bloemrijke wijk willen wij minimaal 6 kasten plaatsen. Dit willen we voornamelijk op platte daken in de stad. Dicht bij bloemrijke gebieden als parken en tuinen.

 

Heb jij zelf een groot dakterras, stadstuin of wil je een bijdrage leveren? Dan kan dat door contact met ons op te nemen via info@casaforesta.nl of bellen op 06-17179217

  • Wij zijn op zoek naar bedrijven die een kast op hun dak willen

 

  • Wij zijn opzoek naar enthousiaste imkers

 

  • Of mensen die willen helpen bij de aanleg en onderhoud van bijenstallen op daken

 

  • We zijn tevens opzoek naar sponsers

 

  • Natuurlijk zijn we ook opzoek naar geschikte plekken in de stad om bijen te houden, ken je zo'n plek? Laat het ons dan weten.

 

 

 

Wil je ons helpen? Dat kan!

Copyright © All Rights Reserved